Zavallı Necdet

Safvet Nezihi'nin romanı.
Necdet Feridun Babıali kaleminde çalışan çapkın bir gençtir. Feneryolu’ndaki komşularının kızı Meliha'yı sever. Ancak Meliha, Necdet'e yüz vermez. Necdet’in kız kardeşi Meliha'nın ağabeyi Safvet ile evlenir. Aynı gün Meliha'yı da Necdet'in Galatasaray'dan sınıf arkadaşı Binbaşı İbrahim Şemsi ile evlendirirler. Bu duruma çok üzülen ve umutsuzluğa kapılan Necdet, sinir krizleri geçirir; sık sık hastalanır. Kocasının kendisini çok sevmesine rağmen Meliha, İbrahim Şemsi'yi değil de için için Necdet'i sevmeye başlar. Necdet, çeşitli tesadüflerle bir süre onlarla aynı evde yaşamak zorunda kalır. Meliha, Necdet'in iyileşmesi için sabahları onu keman çalarak uyandırır. Bir sabah Necdet'in uyuduğunu zannederek onu alnından öper, böylece aşkını ilan etmiş olur. 
Necdet çok sevdiği arkadaşının karısına duyduğu bu aşktan kurtulmak için Midilli'ye gider ancak Meliha'yı unutmayı başaramaz. Necdet'in Midilli'ye gidişi Meliha'yı kızdırmış, hırsından çocuğunu düşürmüştür. Necdet döndüğünde onun bu çılgınlığını öğrenir ve çok üzülür. Meliha kocasından boşanmak istediğini söylese de Necdet, evlenmelerinin imkansız olduğunu anlatmaya çalışır ve onunla görüşmemek için Şişli’ye taşınır. Bir gün Meliha, kocası Beyrut'a gittiği için ağabeyinin adadaki evine gider, Necdet de oradadır. Fırtınalı bir gecede erkenden odasına çekilen Necdet, gece yarısı odasına gelen Meliha'ya karşı koyamaz. Ertesi gün evden ayrılan Necdet, yaşadığı bu günahın acısıyla hastalanır ve yatağa düşer. Kendisine geldiğinde  İzmir’deki halasının kızı Müzehher'i baş ucunda görür. Kalp hastası olan Müzehher, Necdet'e aşıktır. Kızın bu haline üzülen Necdet, annesinin de ısrarıyla onunla evlenmek ister. Ancak Meliha'nın Necdet'ten hamile olduğunu öğrenen Müzehher nişanı bozar. Kısa bir süre sonra da ölür. Meliha, Necdet'e artık her şeyi kocasına açıklayacağını ve ondan boşanıp kendisiyle evlenmesi gerektiğini söyleyerek on gün düşünme süresi verir. Necdet için bu durumdan kurtulmanın tek yolu intihar etmektir. Kendini zehirleyen Necdet, Müzehher'in yanına gömülür. Yirmi gün sonra da Meliha doğum yaparken ölür. Necdet'in yanına gömülür. Doğan çocuğu ise İbrahim Şemsi kendi oğlu bilerek büyütür.

İlgili Sayfalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Desteğiniz bizim için önemli. Daha iyi içerikler üretebilmemiz için hem "Takip Et" butonuna tıklayarak hem de yorumlarınızla bize destek olabilirsiniz. Ayrıca sayfaya daha rahat ulaşmak için sayfamızı sık kullanılanlar klasörüne eklemeyi unutmayınız.