Gençliğin Ata'ya Cevabı

Mustafa Kemal Atatürk
Ey Büyük Ata, 

Varlığımızın en kutsal temeli olan, Türk istiklâl ve cumhuriyetinin ebedî bekçileriyiz. Bu karar, sarsılmaz irademizin değişmez ifadesidir. İstikbâlde, hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Bizler, bütün hızımızı senden, tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez inanç ateşinden alıyoruz. Senin kurduğun güçlü temeller üzerinde, attığımız her adım sağlam, yaptığımız her hamle bilinçlidir.
En kıymetli emanetin olan, Türk istiklâl ve Cumhuriyeti, varlığımızın esası olarak eğilmez başların, bükülmez kolların, yenilmez Türk evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesilden nesle devredilecektir.
İstiklâl ve cumhuriyetimize kastedecek düşmanlar, en modern silahlarla donanmış ordularla üzerimize saldırsalar dahi, millî birliğimizin ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaktır. Çünkü istiklal ve cumhuriyetimize kastedenler, karşılarında Türk tarihinin yılmaz evlatlarını, cumhuriyet ve devrimlerin azimli ve inançlı gençliğini, bulacaklardır. Vatanın ve milletin selameti için her zorluğa iman dolu göğsümüzü germek, gerçek amacımız olacaktır. 


Ey Türk’ün Büyük Ata’sı!

İstiklâl ve cumhuriyetimizi korumak gerektiği zaman, içinde bulunacağımız durum ve şartlar ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak bütün engelleri aşıp her güçlüğü yenmek azmindeyiz.
Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz.
Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize, namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız.


İlgili Sayfalar



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Desteğiniz bizim için önemli. Daha iyi içerikler üretebilmemiz için hem "Takip Et" butonuna tıklayarak hem de yorumlarınızla bize destek olabilirsiniz. Ayrıca sayfaya daha rahat ulaşmak için sayfamızı sık kullanılanlar klasörüne eklemeyi unutmayınız.